Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Δημήτρης, ο άνθρωπος και ακαδημαϊκός

Αν είχα ένα σελίνι κάθε φορά που κάποιος έλεγε ότι ο Χριστόφιας είναι καλός άνθρωπος τώρα θα ήμουν πλούσιος. Αν ήμουν ο επικοινωνιολόγος του, τότε θα σήμαινε ότι έχω ταλέντο, άρα σίγουρα θα ήμουν πλούσιος. Ο σύντροφος είναι σαν σαμπουάν, δύο σε ένα. Gandhi και μητέρα Τερέζα μαζί, μην σου πω ότι τους ξεπερνά. Όχι όχι - κακοπροαίρετε - δεν εννοώ σε κιλά, σε ανθρωπιά μιλώ.

Ο Πανάγιος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποφάσισε ότι θα τον ανακηρύξει άγιο μετά θάνατον. Γι' αυτό έβαλε να τον σκοτώσουν.

Πέραν της ανθρωπιάς του, ο σύντροφος πρόεδρος έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα. Τεράστια ήταν επίσης η συνεισφορά του στον ακαδημαϊκό τομέα. Ο σύντροφος πρόεδρος είναι μια διάνοια. Από το καλοκαίρι του 1969 μέχρι τον Απρίλιο του 1974, σε 4.5 χρόνια (αγράμματε, ούτε πρόσθεση δεν ξέρεις) κατέληξε με τον τίτλο του διδάκτορα. Στην Αγγλία χρειάζεται 3 + 1 ή 2 + 3 ή 4 (=7 ή 8 χρόνια) για να καταλήξεις με διδακτορικό. Στην Ελλάδα ακόμα περισσότερα, το ίδιο και στην Αμερική.

Όταν τον κανονίσει ο αρχιεπίσκοπος, θα τον βαλσαμώσουμε να έχουμε να δείχνουμε παραδείγματα στις γενιές του μέλλοντος. Που να τρέχουμε και για custom-made φέρετρα..

Politicus
______
Πηγή:
Ιωάννης Ιωάννου: Ο Διδάκτωρ (?) Χριστόφιας

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: