Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Διεθνείς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το θέμα της εισδοχής μαθητών στο κρατικό Πανεπιστήμιο με διεθνείς αναγνωρισμένες εξετάσεις βρήκε αντίθετους τους καθηγητές, τους μαθητές κτλ.

Οι καθηγητές ήταν αντίθετοι, επειδή θα υπάρχει εναλλακτική επιλογή εξετάσεων. Το υπέροχο υφιστάμενο εκπαιδευτικό μας σύστημα, βασίζεται στην παραπαιδεία, που αυτοί οργανώνουν και στελεχώνουν. Λογικό είναι να εναντιώνονται, καθώς χάνουν λίρες.

Οι μαθητές δεν έχουν συλλογική άποψη καθώς η συντονιστική επιτροπή τους στελεχώνεται από το ΑΚΕΛ. Η Π.Σ.Ε.Μ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) είναι γνωστό όργανο του κυβερνώντος κόμματος που χρόνια τώρα καταφέρνει επιτυχώς να μαντρώνει κομματόσκυλα από το γυμνάσιο. Πρόσφατα έκαναν πρόταση όπως στα κοινοτικά νηπιαγωγεία, αντί γάλα, να δίνεται κουμανταρία στα παιδιά λόγω χρώματος. Πρόσφατα ένα στέλεχος της ΕΔΟΝ έμαθε ότι ο Che δεν είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και πανικοβλήθηκε γιατί φοβήθηκε ότι ήταν του ΑΠΟΕΛ.

Κανένας φυσικά δεν λέει ότι οι θέσεις είναι υπεράριθμες, ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση που οι βαθμοί που θα ζητούν στα GCE A Levels κτλ θα είναι άπιαστοι, με αποτέλεσμα να τραβά μια αφρόκρεμα (όσον αφορά ακαδημαϊκές επιδόσεις) που θα έχει θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο του πανεπιστημίου.

Μπορεί μάλιστα - λέω εγώ τώρα - να αλλάξει και λίγο η νοοτροπία συνέχειας του Λυκείου που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δεν είναι μαύρο-άσπρο σύντροφοι.

Politicus

buzz it!

2 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Καλώς τα παιδία. Πριν μερικές μέρες σας αφαίρεσα από τους συνδέσμους του μπλογκ μου επειδή νόμισα ότι τα απρατήσατε. Αντε και καλή (ξαν)αρχή!

Λίβελλος είπε...

Καλώς σε ήβραμε lexi_penita. Ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο:)