Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο "βωμός της ασφάλτου"

Για κάποιο λόγο τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν εκφράσεις κλισέ, λες και η Ελληνική είναι φτωχή γλώσσα. Τον τελευταίο καιρό, ακούμε για "θυσίες στο βωμό της ασφάλτου" σχεδόν καθημερινά

Για κάποιο λόγο οι νέοι μας θέλουν να πεθάνουν. Εδώ είναι που εντοπίζεται η ανεπάρκεια της κυβέρνησης του συντρόφου προέδρου. Είναι ανεπαρκής, καθώς απέτυχε να ενημερώσει τους νέους ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αυτοκτονίας. Στα πλαίσια της καμπάνιας εναντίων των οδικών δυστυχημάτων, η κυβέρνηση θα μοιράζει δωρεάν θηλιές ούτως ώστε να νιάτα μας να κρεμάζονται στην ιδιωτική τους οικεία [*] και να μειωθούν τα οδικά δυστυχήματα.

Φυσικά, πίσω από τις "θυσίες στο βωμό της ασφάλτου" ίσως να βρίσκεται ένα σκάνδαλο του εύρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το lobby των ισιωτών κυρίες και κύριοι, επηρεάζει του πολιτικούς που αυτοί με τη σειρά τους υπνωτίζουν τον λαό προτρέποντας τους σε πρόκληση ατυχημάτων στο δρόμο. Ο μέγας υπνωτιστής, είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Γιατί νομίζετε ότι τα μάτια του κοντεύουν να πέσουν από το κεφάλι του; ΔΕΝ είναι παρανοϊκός αγαπητή αναγνώστρια, είναι υπνωτιστής. Το blog "Λίβελλος" για ακόμη μια φορά - σαν άλλος "Πολίτης" - αποκάλυψε πολιτικό σκάνδαλο.


[*] Κάτι αστεία που λέω ώρες-ώρες, "νιάτα" και "ιδιωτική οικεία". Εννοούσα το μονό (single) studio που χρυσοπληρώνει ένα ζευγάρι που στεγάζει τον έρωτα του. Εδώ προκύπτει άλλο πρόβλημα φυσικά. Αυτοί που δεν έχουν λεφτά για σπίτι, που θα κρεμαστούν; Στο αντίσκηνο; Ακόμα ένα παράδειγμα της πεποίθησης ότι η πολιτική του συντρόφου δεν λαμβάνει υπόψη τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας.


Politicus

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: